Van wielerbaan tot ... "Velo-droom" De geschiedenis van het baanwielrennen in België van 1890 tot 2003. (Bert Moeyaert)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

Dankwoord

 

Een verhandeling maken zonder enige hulp van anderen is een hopeloze opdracht. Heel wat mensen hebben ervoor gezorgd dat mijn verhandeling eruit ziet zoals die nu voor u ligt. Ik zou hen dan ook speciaal willen bedanken.

In eerste instantie denk ik aan mijn promotor Dr. Dries Vanysacker, die me op weg zette en heel wat nuttige tips gaf.

Vervolgens bedank ik mijn ouders en mijn broer die ontelbare schrijffouten wisten aan te wijzen, raad gaven wanneer ik computerproblemen had en tijd noch moeite spaarden om me bij mijn werk te helpen.

Heel belangrijk voor mijn werk waren de mensen die tijd vrij maakten om een interview met mij toe te staan. Hierbij bedank ik Cédric Mathy, Kristel Werckx, Lucien Acou, Etienne De Wilde, Dirk Baert, Patrick Sercu, Charly Tichelbaut, Yvonne Reynders, Roger De Maertelaere, Paul De Paepe, Evy Van Damme, Michel Vaarten en Ronie Keisse.

Ontelbaar bijna zijn zij die me inlichtingen gaven over hun lokale wielerbaan. Met het groot gevaar om mensen over het hoofd te zien, zeg ik ‘dank u’ aan: Christ Delarue, Maarten Lippens, Thérèse Hylebos, Eric Lesage, de mensen van de piste van Gilly, Robert Saelen, Jean Brebels, Louis Gerard, Jean-Pierre Ducastelle, Etienne Glabeke, R. Duhaut, W. Klinger, Jan Smet, Jos Vermeulen, Hugo Tryssesoone, Lutgart Vrancken, Paula Lebbe, Valère Lebbe, B. Desmaele, Claude Depauw, Anne Gevers, Arlette Janssens, Laurence Anciaux, Christian Brène, Nathalie Chaufouroux, Benoît Cosme, Rita De Bisschop, Mark De Neef, Fabienne Ferfers, Luc Haeghebaert, Drieka Keisse, Conny Lambert, Wim Maes, Michel Van den Broeck, Christophe Mangain, Etienne Piret, professor Roland Renson, de mensen van de bibliotheken van Maldegem, Spa en Mariakerke, Paul Heytens, Karlien Brysbaert, J.P. Allard, Jan-M. Goris, G.-X. Cornet, Philippe Degryse, René Hoven, Sylvie Swinnen, Léo Cornul, Anne-Marie Jacobs, M. Martin en Herman De Meulemeester.

Nog een hele reeks andere mensen gaven me tips of hielpen me op één of andere manier. Het belang van de bijdrage van Cyriel Moeyaert, Ann Schaetsaert, Patrieck Geldhof, F. De Roose, Dominique Magnier, Mark Van Hamme, Jozef Hamels, Danny Steyaert, Harrie Heinen, Leon van Nevel, Etienne Bouqué, Koen Mortelmans, Wendy De Valck, Danny Steyaert, Tom Cobbaert, Maaike Putman, Davy De Winter en David Vulsteke onderschat ik zeker niet. Ik wil ook de mensen die tijd vrij maakten voor het invullen van mijn enquête niet vergeten.

Tot slot dank ik de mensen van de archieven en bibliotheken die ik bezocht heb: in het bijzonder Fabienne Inghels van het Van Landeghemarchief en de mensen van de BKOP en de BEXT in Leuven die met talloze ingebonden kranten hebben gezeuld. Verder dank ik de bibliothecaris van de tijdschriftenzaal van de Koninklijke Bibliotheek in Brussel, van de Stadsbibliotheek van Antwerpen, van de Centrale Universiteitsbibliotheek van Leuven, van de Universiteitsbibliotheek van Arenberg, van de archiefzaal van de ‘Bibliothèque des Chiroux’ in Luik, van de bibliotheek ‘Lambert’ van Oostende en van het fonds Limburgensia in Hasselt en de archivarissen van de stadsarchieven van Poperinge, Mechelen en het rijksarchief van Ronse.

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende