Het nucleaire non-proliferatie regime. Een Beschrijving en Evaluatie na de Koude Oorlog. (Katrien Hadermann)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

Voorwoord

 

Nog een laatste pagina mag ik volschrijven. Het moeilijke werk is voorbij, de inhoud is opgevuld, de vorm is gegeven. En terwijl ik terugkijk op hoe het was om een thesis te schrijven besef ik meer en meer het belang van deze pagina. Ik heb immers een aantal mensen te bedanken, zonder wie het realiseren van deze thesis ondenkbaar was en zonder wie dit jaar niet dat fantastische jaar vol ervaringen en hoogtepunten zou zijn geweest.

 

Ik wil daarom eerst Dr. Tom Sauer bedanken, voor de vele hulp die ik van hem heb gekregen als mijn promotor. Het was bijzonder aangenaam en verrijkend samen te werken met iemand die zich al jaren toelegt op het fenomeen van nucleaire wapens in de internationale politiek.

 

Ook aan mevrouw Vanessa Martin Randin van Unidir ben ik mijn dank verschuldigd voor het uitgebreide gesprek dat ik met haar kon hebben, dat een grote inspiratiebron is geweest voor de inhoud van deze thesis.

 

Moeke en vake, jullie wil ik het allermeest bedanken voor jullie onbeperkte hulp , steun en enthousiasme. Van mental coaches over zeurpalen tot spellingscontroleurs, wat een ongelofelijke veelzijdigheid! Bedankt voor het mooie leven en de vele kansen die ik van jullie krijg.

 

Broer, ondanks je gebrom dacht ik soms wel te merken dat je stiekem een beetje trots was op je kleine zus. Je moet me zeker weer bezoeken in Genève, dan zetten we onze stoten-toer verder.

 

Inne, Kathleen, Kathelijn en Kurt, bedankt om me regelmatig mee te sleuren om iets fijns te gaan doen, voor de diepe gesprekken, voor de lange vriendschap, een vriendschap die sterk genoeg is om toekomstige afstanden te overbruggen.

 

Dank u bende van Leuven, met in de hoofdrol Maarten, Jantje, Charlotte, Liesbet, Hanniez, Lientje, Koen en nog enkele andere onverlaten, voor de vier ongelofelijk leuke jaren. Laat de jaarlijkse bezetting van Reet nog vele jaren voortduren!

 

Dank u kotmaatjes, het was schitterend om na een half jaar terug te komen en zo goed opgevangen te worden. Ik zal jullie missen, dat staat vast.  

 

En tenslotte de vele mensen die ik in Genève heb ontmoet, met wie ik een half jaar mooie avonturen heb beleefd. Lea, Matthias, Cécile, Klaas, Zina, de Anna’s, en alle anderen, ‘merci’ voor deze geweldige periode en voor de enorme levenservaring die ik tussen jullie heb opgedaan.

 

Daarmee kom ik aan het eind van een thesis, aan het einde van vier jaren Leuven en vier jaren Politieke Wetenschappen. Maar het betekent ook het spannende begin van een nieuwe periode, van een nieuw buitenlands avontuur, en van meer internationale politiek!

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende