They won't sit down and wait for relief. Beeldvorming van interne migratie in de Verenigde Staten 1935-1941. (Sammy Claeys)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

WOORD VOORAF

Voor het tot stand komen van deze scriptie wil ik in de eerste plaats mijn promotor prof. Dr. L. François bedanken, die mij heeft laten kennismaken met het Roosevelt Study Center en altijd klaar stond met advies.

Mijn dank gaat ook ten zeerste uit naar alle medewerkers van het Roosevelt Study Center. Zij stonden altijd klaar om te helpen en ik kon altijd rekenen op een warme welkom en een bereidwillig en luisterend oor.

Verder dien ik ook nog te bedanken Mevrouw Myrian Lodewyckx, bibliothecaresse van het Center for American Studies te Brussel en de vele medestudenten die altijd goed gezelschap waren; in het bijzonder Bram Beelaert, Chris Verhaeghe, Indra Van Sande, Leen Van Hoorde en Broos De Brabander.

Tenslotte dien ik ook nog mijn ouders en zus te bedanken als bijna onuitputtelijke bronnen van vertrouwen.  Hun komt niet alleen ontzettend veel dank toe bij de totstandkoming van deze scriptie, maar evenzeer bij het succesvolle aanvatten van mijn universitaire studies en de vrijheid die ze me daarbij lieten.

home lijst scripties inhoud vorige volgende