Klassenstrijd in de tuin. Communicatie via (kitsch)objecten in de tuin. (Isabelle Borremans)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

Voorwoord

 

Verbazingwekkend hoeveel mensen men eigenlijk moet bedanken aan het einde van een eindverhandeling. Zonder het te beseffen, werden voor deze thesis alle gezinsleden, vrienden en kennissen opgeroepen om op de één of andere manier te helpen. Ik wil alvast iedereen in mijn omgeving danken voor hun luisterende oren en alerte ogen. Daarnaast wil ik mij ook verontschuldigen voor de besmettelijke tuinobsessie die zich in mijn omgeving heeft voorgedaan. Hopelijk gaat het over...

 

In de erelijst van bedankjes staat als eerste mijn promotor, Professor De Meyer. Zonder zijn enthousiasme had ik dit merkwaardige (en op de lachspieren van mijn vrienden werkende) thesisonderwerp nooit gekozen. Het was de moeite! Natuurlijk ook bedankt voor de verbeteringen en tips.

 

Vervolgens wil ik mijn hele naaste omgeving bedanken en specifiek mijn mama voor de vele ideetjes, haar chauffeurscapaciteiten en verbetertalent. Ook Geert, mijn vriendje, verdient een eerbewijs voor zijn ontspannende en kalmerende steun en natuurlijk ook voor zijn rijkunsten.

 

Ten derde draag ik, dankzij deze thesis, Aagje en Ellen een extra warm hart toe omdat zij geschikte respondenten voor mij vonden door de mooiste voortuintjes uit hun buurt aan te wijzen. Ook hun mama’s bedank ik voor hun hulp.

 

Minstens even belangrijk zijn ook de bedankjes aan het adres van al mijn acht respondenten! Ik weet niet of iemand van hen deze eindverhandeling ooit zal lezen, maar ze waren enorm vriendelijk om aan deze wildvreemde een interview toe te staan. Als deze thesis een succes wordt, dan zijn zij daar in grote mate verantwoordelijk voor!

 

Last but not least bedank ik natuurlijk ook alle andere vriendjes: De Engeltjes en de Pol&soccertjes voor het luisteren naar mijn gezeur en voor de talloze grapjes die de stress over de thesis deden verdwijnen. Uitspringende vriendinnetjes zijn tenslotte Annelies en Marjolein, die (stukken van) mijn thesis wilden nalezen.

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende