Islamofobie: een nieuwe vorm van racisme? (Tom Demeestere)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

VOORWOORD

 

Op de één of andere manier vormt deze verhandeling een doorslag van de personen die gedurende een mens zijn vorming een belangrijke rol hebben vervuld. Vandaar een klein woord van dank.

 

Eerst en vooral wil ik mijn promoter Prof. Dr. Sami Zemni bedanken voor de aangereikte invalshoek en de nodige raad met betrekking tot de wetenschappelijke benadering van dit onderzoek.

 

Daarnaast wil ik Prof. Dr. Doom bedanken om mij te wijzen op het ‘problematische’ karakter van racisme en de recurrentie van racistische discours. Grote dank gaat ook uit naar Prof. Dr. Frank Van den Bossche voor zijn hulpvaardigheid en de initiatie in de hindutva-ideologie.

 

Ook de personen in mijn naaste omgeving verdienen een woord van dank. Mijn allerliefste tante Ria wil ik bedanken voor het lees- en verbeterwerk. Daarenboven ben ik haar ook dankbaar voor de parabel van de 2 kikkers in de emmer met melk. Telkens als ik aan het ploeteren was tijdens mijn studies, was ik deze parabel indachtig.

 

Wie in dit bedanklijstje zeker niet mogen ontbreken zijn Zouhair Yahia en David De Ruyck. Zouhair wil ik bedanken voor de vele gemoedelijke en interessante ‘babbels’ omtrent dit onderwerp. David wil ik bedanken voor de final touch van de lay-out. Ook de rest van mijn vriendenkring wil ik bedanken voor het sociale leven verbonden aan het studeren.

 

De grootste dank gaat uit naar mijn ouders, voor de opvoeding die ze mij hebben gegeven, voor hun onvoorwaardelijke steun en de mogelijkheid om mijn studies te volbrengen op mijn manier.

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende