Mediatisering en globalisering van een sporttak: triatlon. Case study de Ironman van Hawaï. (Roel Noukens)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

Voorwoord

 

Sport maakt al sinds jonge leeftijd deel uit van mijn leven. Als actief voetballer, loper of tennisser en voornamelijk als liefhebber van sport in het algemeen. De beelden van de Ironman wedstrijd en de berichten over de schitterende prestaties van onze landgenoten lagen aan de basis voor de keuze van dit onderwerp.

Het einde van mijn studieloopbaan is in zicht en in dit voorwoord dien ik dan ook enkele mensen te vermelden die niet alleen een bijdrage hebben geleverd aan deze eindverhandeling, maar ook aan mijn hele studentenperiode zelf.

Deze eindverhandeling kwam mede tot stand door de deskundige begeleiding van dr. prof. Gust De Meyer. Daarnaast wil ik ook zijn assistent Steven Malliet bedanken voor de hulp bij het verwerken van mijn onderzoeksresultaten.

Mijn ouders wil ik danken voor hun onvoorwaardelijke steun doorheen de afgelopen 6 jaar. Zij hebben mij de kans geboden om na mijn eerste opleiding van sociaal assistent ook de studies van communicatiewetenschappen aan te vangen. Een kans die ik met twee handen heb gegrepen en waarvoor ik hen eeuwig dankbaar ben.

Graag wil ik ook Tim en Bart bedanken voor hun vriendschap, hun steun en het amusement doorheen de afgelopen jaren.

Triatleten Rutger Beke en Marc Herremans wil ik danken voor hun bereidwilligheid om mee te werken aan deze thesis.

Tot slot dien ik ook de mensen van de werkgroep sport van Politika te danken: Nico, Dries, Stijn, Bart, David en Sarah. Samen hebben we de afgelopen twee jaar sport terug onder de aandacht gebracht van de Politika studenten. De voldoening en appreciatie die ik daaruit haalde, waren een enorme drijfveer om naast de Politika activiteiten en doorheen mijn stage bij Sportweekend werk te maken van deze eindverhandeling.

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende