De Golfoorlog (1991): een strategische en militaire analyse en de gevolgen voor het Amerikaans defensiebeleid. (Tom Grandjean)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

Voorwoord

 

Het schrijven van deze eindverhandeling heeft me bloed, zweet en tranen gekost en was soms een beetje zoals het voeren van een oorlog. Ook ik werd immers meermaals geconfronteerd met een soort ‘mist van de oorlog’ en information overload overkwam me meer dan eens. Hopelijk weet de lezer van deze verhandeling mijn werk te appreciëren.

   Het onderzoek naar de strategische en militaire aspecten van de Golfoorlog van 1991 is een uitdaging gebleken en heeft me uiteindelijk veel voldoening geschonken.

Het schrijven van een eindverhandeling is een zeer eenzame bezigheid, maar toch dienen enkele mensen door mij bedankt te worden.

   In de eerste plaats wil ik mijn promotor Dr. Tom Sauer bedanken voor het deskundig begeleiden van mijn project. 
   Mijn familie wil ik bedanken voor de kansen die ze mij geboden hebben en voor de erg gewaardeerde steun gedurende de afgelopen jaren.

   Tenslotte wil ik enkele mensen bedanken die talloze uren hebben gespendeerd aan het opsporen van stijl- en taalfoutjes in deze eindverhandeling: Marie-Thérèse Grandjean en Raymond Wittemans, bedankt.     
 

home lijst scripties inhoud vorige volgende