Het generatiepact. (Hans De Steur)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

Woord vooraf

 

De realisatie van dit seminariewerk was nooit mogelijk geweest zonder de bijstand van enkele personen aan wie ik dan ook uitdrukkelijk mijn dank wens te betuigen.

 

Ik denk hierbij eerst en vooral aan mijn promotor, Prof. dr. E. Omey, voor de begeleiding van mijn seminariewerk.

 

Vervolgens gaat mijn dank uit naar mensen die mijn talrijke vragen over de vergrijzing en het Generatiepact beantwoordden. Het gaat hier om Bruno Huygebaert, journalist van de VRT Radio en Marc Dedobbeleer, raadgever bij het Kabinet van Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (Inge Vervotte).

Verder dank ik enkele mensen die kostbare informatie ter beschikking gesteld hebben: Nicole Fasquelle van het Federaal Planbureau, Barbara Janssen van de Persdienst van Vice-eerste Minister en Minister van Begroting en Consumentenzaken (Freya Vandenbossche), GŁnther Jeewooth van de Centrale Raad voor bedrijfsleven en Jan De Mulder van het Departement StudiŽn van de Nationale Bank van BelgiŽ.

Daarnaast wil ik in het bijzonder Veerle Poelmans, ontwikkelaar opleidingen bij het HR Dienstenbedrijf SDWorkx, bedanken voor de uitnodiging voor en begeleiding op het Generatiepact symposium te Antwerpen (21 april, 2006).

Tot slot bedank ik nog mijn ouders en mijn vriendin die mij voortdurend gesteund hebben, en Nick Van Vynckt voor het nalezen van de tekst.

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende