Administratieve hervorming van de Europese Commissie. Een vergelijking tussen de Commissie – Santer en de Commissie – Prodi. (Brecht Tessier)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

Voorwoord.

 

Een eindverhandeling schrijven is de climax van een licentiaatstudie binnen het veld van de Politieke en Sociale Wetenschappen.  De student investeert veel geld en tijd in zijn cultureel en sociaal kapitaal om aan het eind van het liederlijke leventje de kroon op het werk te zetten met een eindverhandeling.  Ook ik ging deze uitdaging aan.

 

Alhoewel mijn naam de enige naam is die figureert onder deze thesis, ben ik schatplichtig aan de Heren Professoren Doctoren Geert Bouckaert en Frank Delmartino.  Prof. Dr. Delmartino, de verslaggever, heeft op meesterlijke wijze mijn interesse en mijn engagement voor het Europese gebeuren aangewakkerd.  Prof. Dr. Geert Bouckaert, de promotor, heeft op magistrale en onnavolgbare wijze bestuur en management tot mijn favoriete (wetenschappelijke) thema’s laten geworden.

 

Bij het verlaten van  de West - Vlaamse bodem viel het mij zwaar Bart Vandermeersch, Ilse Derluyn, Steve Vanryckeghem en mijn lieve en wijze Oma Gilberte Demol te moeten missen.  Het is mijn diepe wens dat deze eindverhandeling en bij uitbreiding mijn einddiploma van Master in Public Management, Political Science & Policy Analysis ook een beetje van hen wordt.  Zonder jullie was ik nergens gekomen !!

 

Ik zou de dagdagelijkse bekommernissen in Leuven niet alleen overleefd hebben, ik ben eeuwige dank verschuldigd aan Martine Colpaert, mijn vertrouwenspersoon bij DSV, Maria Paeps, mijn kotmadam, Chris Lalman, mijn bazin in De Layens en Hilde De Wilde en  haar collega’s bij het monitoraat op onze Faculteit.  In Tübingen maakten Lies Roels en Uli Schertlin mij wegwijs, waarvoor mijn dank.

 

Voor het gezelschap in de donkere en kille nachten, maar ook op zwoele (augustus –) zomeravonden verdienen Nancy Van der Motte, Sofie Alleman, Joke Lierman, Zuhal Demir, Marlies Vanden Avenne, Peter Van Rompuy en natuurlijk ook Karolien Dezeure, Koen Devoldere, Evelyn Ballegeer, Peter Aspeslagh, Joris Van Den Bossche, Vincent Byttebier, Pieter Verhelst, Ferenc Ballegeer, Jan Vanhaecht, An Verelst en alle andere mede – CDS’ers een tournée générale in mijn allesomvattend stamcafé van Frans Gooris: ‘t Universum.  Danny, Freddy en Patrick, zorg dat ge er klaar voor zijt !

 

Naast alle CDS’ers verdienen ook de EDS’ers en de (JONG) - cd&v’ers mijn erkentelijkheid, in het bijzonder Veronique Geldhof.  Tenslotte dank ik ook nog Sabrina Valette, mijn computerbewaarengel en de Europese ambtenaren die mijn leed verzachtten met sympathieke en bereidwillige reacties op mijn emails.

 

Aan de mogelijks verongelijkte lezer(es) die zijn of haar naam niet terugvindt, troost U met de volgende wijze woorden: “Vanitas Vanitatum, Omnes Est Vanitas”

 

Veel leesplezier …

 

 

Brecht Tessier

Roeselare, Leuven & Tübingen[2], mei 2003.

brecht@tessier.net

+32 (0) 476 / 34 86 44

 

 

P.S. Jack, jij krijgt een eervolle vermelding als accomplisse hors catégorie.

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

[2] Baden – Württemberg, Duitsland.