United colors of Benetton. Een onderzoek naar culturele verschillen in de perceptie van de Benettoncampagnes. (Lien Billiet)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

Voorwoord

 

Een thesisonderwerp kiezen is geen gemakkelijke taak. Je moet een onderwerp kiezen dat gedurende anderhalf jaar kan blijven boeien. Maar je moet ook een onderwerp vinden waar je iets nieuws over kan schrijven. Dat laatste is geen simpele opdracht gebleken. Over mijn onderwerp, de Benettoncampagnes, is reeds veel geschreven. Ze zijn door andere studenten besproken vanuit een economische en psychologische hoek en vanuit een reclamestandpunt. Dankzij mijn erasmus-uitwisseling in Finland heb ik een nieuwe invalshoek gevonden, namelijk een culturele invalshoek. Het schrijven van deze eindverhandeling is niet van een leien dakje gelopen en ik mag dan ook zeker niet vergeten om heel wat mensen te bedanken.

Ik wil vooreerst mijn promotor bedanken voor zijn deskundige begeleiding. Ook ben ik dank verschuldigd aan alle respondenten die meegewerkt hebben en die de enquête plichtsbewust hebben ingevuld. Daarnaast mag ik zeker Caroline, Kristien, Ina en Isabelle niet vergeten die elk op hun manier een steentje hebben bijgedragen. Ik ben ook mijn twee broers, Bart en Stijn, en mijn schoonzusjes, Petra en Sarah, erg dankbaar voor hun morele steun doorheen het moeilijke proces. Daarbij verdient Sarah een speciale vermelding voor haar uitleg bij de statistische verwerking van de gegevens. Zonder haar deskundige kennis was dit een stuk moeilijker geweest. En last but not least verdienen allebei mijn ouders ene hele dikke merci voor hun onvoorwaardelijke steun doorheen de jaren. Dankjewel!!

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende