Herinneringen aan Kongo. De beeldvorming in de Belgische, Franstalige Kongoromans gepubliceerd na 1960. (Sara Geenen)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

Met veel plezier en enthousiasme heb ik bijna twee jaar lang aan deze licentieverhandeling gewerkt.

 

Eerst en vooral wil ik daarom mijn promotor bedanken, Prof. Dr. Luc François, die me warm heeft gemaakt voor het onderzoek naar Belgische, Franstalige Kongoromans en me tijdens het proces is blijven aanmoedigen en vertrouwen schenken.

 

De professoren en andere mensen die mij inspirerende inzichten of een kritische blik hebben bijgebracht, verdienen het ook hier vermeld te worden. Ik denk hierbij vooral aan Prof. Dr. Jan Blommaert, Prof. Dr. Ronald Soetaert, Prof. Dr. Pierre Halen, Bambi Ceuppens en Willy en Pauline voor hun interessante verhalen.

 

Verder zijn er nog een heleboel mensen die ik moet bedanken omdat zonder hen het schrijven van deze thesis een veel lastigere en meer stresserende bezigheid zou geweest zijn. Eerst en vooral het personeel van verschillende bibliotheken in Brussel, van enkele vakgroepbibliotheken in Gent en van enkele uitgeverijen die mij hebben geholpen bij de zoektocht naar romans. Voor dat laatste bedank ik ook Simone en haar ouders. Mama, Kato en Willy Van Bever hebben deze thesis met kritische blik gelezen en gecorrigeerd, waarvoor nogmaals dank.

En ten slotte Stijn, voor de inspiratie, elke dag opnieuw.

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende