De verspreiding van het fordisme in de Belgische textielindustrie van 1950 tot 1970. Case-study aan de hand van het textielbedrijf DACCA. (Vanessa Rottiers)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

Voorwoord

 

Volgens de traditie begint een licentiaatsverhandeling steeds met een kort woordje vooraf om een aantal mensen te bedanken die elk op hun manier een bijdrage leverden tot dit werk.

Ten eerste zou ik graag Prof. Dr. P. Pasture bedanken die mij hielp bij de keuze en de uitwerking van het onderwerp. Steeds kon ik bij hem terecht voor vragen en problemen. Zijn oog voor detail en kritische zin wist ik zeker te appreciŽren.

Dank aan Gregory Vercauteren voor het aanreiken van relevante literatuur en voor het uitwerken van de structuur.

In het archief van Beveren was iedereen steeds even bereidwillig, daarom een woord van dank voor hen, maar vooral voor Dr. C. Vancoppenolle. Ze heeft me enige tips gegeven hoe het archief door te werken en ze informeerde me over lezingen in verband met de analyse van bedrijfsarchieven.

Het was Dr. C. Vancoppenolle die voorstelde dat Stijn Roovers en ik op hetzelfde archief zouden werken om zo een vollediger beeld te kunnen krijgen van de textielonderneming Dacca. Hoewel we het archief op een andere manier bestudeerden en voor een verschillende periode, konden we elkaar toch wat tips en aanvullingen geven.

Het oog wil ook wat. Hier bedank ik Maarten Truyens van harte voor de lay-out. Hij las de thesis ook na en zijn kritische zin verbeterde de schrijfstijl aanzienlijk. Ook Gijsbrecht Ostyn bracht nog verdere verbeteringen aan.

Leslie, weet maar dat ik je heel hard bedank voor alle hulp, alle steun, alle vriendschap en al het vertrouwen dat je me blijft geven.

Mama en papa, jullie bedank ik het meest. Dank u voor alle kansen, voor al het vertrouwen en voor zoveel meer...

 

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende