De Heimatvertriebenen en Polen: de blijvende schaduw van WO II. (Sofie Decoster)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

DANKWOORD

 

Zoals Edison ooit zei, uitvinden is 1 % inspiratie en 99 % transpiratie. Zo gaat het ook met eindverhandelingen. De ideeën komen meestal snel, ze uitwerken heeft heel wat meer voeten in de aarde. Met deze scriptie is het niet anders geweest, en het resultaat is niet alleen te danken aan mijn transpiratie, maar ook aan de hulp van mijn promotor, familie en vrienden. Daarom is het niet meer dan juist om al deze mensen op papier te laten zien hoezeer ik hun steun waardeer.

 

In de eerste plaats wil ik een woord van dank richten tot mijn promotor, dr. Idesbald Goddeeris. Eerst en vooral omdat hij me de kans heeft gegeven om rond zo’n interessant thema te werken. De Tweede Wereldoorlog heeft me altijd al gefascineerd, en met deze verhandeling heb ik de kans gekregen om een ‘vergeten hoekje’ van deze episode uit de geschiedenis te bestuderen. En mijn interesse stopt zeker niet na de laatste pagina van dit werk. Daarnaast wil ik hem bedanken voor de begeleiding van deze scriptie. Hij heeft me op mijn zwakke punten gewezen en getoond hoe ik mijn stijl kon verbeteren, maar hij heeft ook mijn moreel hoog weten te houden dankzij zijn positieve feedback. Ik ben hem heel dankbaar dat hij tussen zijn andere thesisstudenten door nog tijd heeft kunnen vrijmaken om mij te helpen.

 

In de tweede plaats zou ik graag mijn ouders willen bedanken om mij de kans te geven mijn laatste studentenjaar aan de Katholieke Universiteit van Leuven door te brengen. In dit kader zou ik tegelijk ook mijn zus Patricia, tante Paula en mijn vriend Jelle Puelings willen bedanken om me in mijn studiekeuze te steunen. Maar ook buiten de schoolse context zou ik niet weten wat ik zonder de steun en liefde van deze mensen moest beginnen.

 

Po trzecie chciałabym podziękować wykładowcom polonistyki na uniwersytecie za wszelką pomoc. Pan Kris Van Heuckelom nauczył mnie literatury polskiej, która bardzo mi się podoba. Dzięki Panu Profesorowi Vos znam teraz lepiej historię Polski i dzięki Panu Doktorowi Goddeeris poznałam też piękną historię sztuki polskiej. Jednak przede wszystkim chciałabym podziękować Pani Weynants, która nauczyła mnie języka polskiego i która zawsze odpowiadała na moje pytania. Bardzo serdecznie Państwu dziękuję!

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende